Схема на Cloudware

Платформата е проектирана така, че дори при отпадане на всички сървъри за нейното управление, стартираните Cloud сървъри върху хипервайзорите ще продължат да работят без прекъсване.

Резервираността е организирана на принципа N+1, като съдържанието и конфигурацията на основния сървър се репликира в реално време върху най-малко още един сървър, който може да замени автоматично първия, в случай на нужда.

Чрез специален IPMI контролер и система за 24x7x365 мониторинг се наблюдават параметрите на сървърите в реално време - температура на процесорите, на системата и на твърдите дискове; работата на охлаждащите вентилатори, стойности на напреженията, подавани от захранващите блокове, S.M.A.R.T. статус на твърдите дискове, използвано дисково пространство, натоварване на паметта, на процесора, състояние на мрежовата свързаност, и др.

За осигуряване на допълнителна резервираност, всеки от дисковите масиви разполага с няколко независими охлаждащи модула и два независими захранващи модула, с възможност за „топла“ подмяна на всеки от тях при работещ масив.

Cloud architecture

За компанията

Cloudware е основан през 2012, а мисията му е да „отвързва ръцете“ на софтуерни специалисти и хората от бизнеса така, че да могат да си свършат работата по най-добрия начин. Cloudware предлага инфраструктура като услуга във вид на cloud сървъри, наети сървъри и IT услуги. Освен това услугите ни идват с изключително високи нива на качество на услугата.

Cloudware е бранд на Нетера, телекомуникационна компания с повече от 23 години опит. Този опит ни дава всички необходими предпоставки да създадем облачна инфраструктура - надежден и сигурен дейта център, високоскоростна и защитена свързаност, техническо оборудване и експертиза в областта. Това, което в действителност най-силно оказва влияние при изграждането на платформата, е страстта и желанието непрекъснато да развиваме и подобряваме предлаганите услуги.

Cloudware е оторизиран Microsoft SPLA партньор и предлага пълната гама от продуктите на Microsoft. Брандът създава нова, високопроизводителна система за съхранение на данни от типа софтуерно дистрибутиран сторидж, който е невероятно гъвкав и ефективен. В зависимост от нуждите, които клиентите имат за съответните ресурси, можем да осигурим различни видове технически решения. И още нещо... Cloudware е сертифициран по ISO 20000, ISO 9001 и ISO 27001.

Добрите решения за бизнеса ви са тук.

Sofia Data Center

Sofia Data Center

За Cloudware избрахме сигурен и защитен дом - Sofia Data Center.

Sofia Data Center е неутрален и предлага високоскоростна интернет връзка и директна свързаност до Румъния, Сърбия, Македония, Гърция и Турция. Тук всички български мрежи се срещат с най-големите телеком оператори в Европа.

Sofia Data Center разполага със сертификат за съответствие с европейските директиви и националните наредби, както и няколко отличия на международни форуми, номинация в категорията Нов център за данни на престижните European Data Center Awards 2011 и Специална награда на журито на ICT Summit Eurasia Awards 2011.

Мрежа и свързаност

Свързаността на Cloudware се осигурява от българската и международна мрежа на Нетера.

Bulgaria Map

Cloudware разполага с независима наземна мрежа и точки на присъствие във всички големи български градове.

Europe Map

Международната мрежа е с основна точка на присъствие във Франкфурт, Германия както и с точки на присъствие в Париж, Лондон, Амстердам, Виенa, Братислава, Будапеща и Букурещ. Характеризира се с 6 независими оптични трасета през европейските ни партньори , както и Crossborder Interconnects с Румъния, Гърция, Турция, Сърбия и Македония.